Tygodniowe Menu

2.11.2015 - 6.11.2015
Dni
Posiłek 2
Poniedziałek
2.11.2015
ŚNIADANIE
Chleb przenno-żytni, chleb żytni, masło, szynka drobiowa, pomidor, kiełki soi herbata malinowa

II ŚNIADANIE
Mleko.

OBIAD
Zupa jarzynowa z ziemniakami na wywarze jarzyn
i mięsa. Bułki na parze z sosem jogurtowo- malinowym, melon,  kompot.

PODWIECZOREK

chleb słonecznikowy, masło , pasta z tuńczyka z ogórkiem kiszonym, papryką czerwoną, herbata z owoców leśnych
Wtorek
3.11.2015
ŚNIADANIE

Bułka razowa, chleb żytni , masło , pasta jajeczna ze
szczypiorkiem, papryka żółta, kawa zbożowa, herbata
truskawkowa


II ŚNIADANIE

Sok jabłkowy, słonecznik



OBIAD

Zupa ogórkowa z makaronem pełnoziarnistym, śmietaną na wywarze jarzyn i mięsa Schab duszony, ziemniaki, surówka zkapusty lodowej, pomidora, kukurydzy, winogron, kompot




PODWIECZOREK

Budyń waniliowy z płatkami migdałowymi, wafle ryżowe, herbata cytrynowa
Środa
4.11.2015

ŚNIADANIE
Chleb pszenno-żytni, chleb graham, masło, szynka naturalna, ogórek zielony, rzodkiewka, herbata wiśniowa

II ŚNIADANIE
 Mus jabłkowo- bananowy, pestki dyni

OBIAD
Zupa szpinakowa z ziemniakami i jajkiem, śmietaną na wywarze jarzyn i mięsa. Gulasz drobiowy, kasza gryczana, surówka z marchewki i ogórka
kiszonego, banan, kompot.

PODWIECZOREK
Wek, chleb razowy, masło, serek waniliowy, mleko,
herbata poziomkowa
Czwartek
5.11.2015
ŚNIADANIE

Rogal maślany, chleb słonecznikowy, masło, dżem
brzoskwiniowy, mleko z płatkami kukurydzianymi, herbata z czarnej porzeczki

II ŚNIADANIE
Gruszka, woda mineralna

OBIAD
Zupa brokułowa z ziemniakami, śmietaną na wywarze jarzyn i mięsa. Spagetti z sosem słodko-kwaśnym (mięso z indyka, makaron, ananas, pomidory, przyprawy), kompot.

PODWIECZOREK
Chleb pszenno-żytni, chleb żytni, masło, szynka wieprzowa, sałata zielona, pomidorki koktajlowe, herbata z dzikiej róży
Piątek
6.11.2015

ŚNIADANIE
Chleb pszenno-żytni, chleb graham, masło , kiełbaski
wieprzowe 93% mięsa , rzodkiewka, herbata żurawinowa

II ŚNIADANIE
Sok brzoskwiniowy

OBIAD
Krem z soczewicy z groszkiem ptysiowym, śmietaną na wywarze jarzyn i mięsa. Filet rybny w ziołach , ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka, kompot

PODWIECZOREK
Maślanka z owocami (banan, kiwi), ciastka pełnoziarniste, mieszanka studencka, herbata miętowa

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Wiewiórki

Wiewiórki